De energiecrisis brengt hoge energiefacturen met zich mee

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 09:44

De energiecrisis brengt hoge energiefacturen met zich mee. Je kan de rekeningen drukken door je energieverbruik drastisch te verminderen, maar ook door te investeren in de energiezuinigheid van je woning bijvoorbeeld hoogrendementsglas.

Wat maakt hoogrendementsglas zo bijzonder?

Hoogrendementsbeglazing heeft een betere isolatiewaarde dan de klassieke dubbele beglazing. In vergelijking met enkel glas is het verschil nóg een stuk groter. 

Bij hoogrendementsglas zit er een dun, isolerend, kleurloos metaallaagje aan de binnenzijde van één van de glasplaten. Verder is de ruimte tussen de twee glasplaten gevuld met een edelgas in plaats van gewone lucht. Het plaatsen van hoogrendementsglas zorgt niet alleen voor meer comfort in je woning, ook op je energiefactuur bespaar je heel wat.

Hoogrendementsglas isoleert namelijk vijf keer beter dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Bij een renovatie is het vervangen van je ramen daarom een absolute aanrader, zeker als je weet dat slecht isolerende ramen tot 40% warmteverlies creëren in je woning.

Heeft u vragen over hoogrendementsglas of wilt u graag een vrijblijvend offerte?

 

Neem dan nu contact met REDO op, hun helpen u graag!